Ett besök hos min syster

Min dag har varit låt oss säga händelserik. Vi tar det från början. Jag hälsade på mina föräldrar som bor lite avsides från mig, jag i Göteborg och dom en bit bort typ 2mil eller så. En lagom bit, som ett armlängds avstånd. Fungerar jätte bra. Jag blir upphämtad inte innan 11.45 (som va den eventuella tiden till en början) utan blev upplockad 45 minuter senare. Hem till mina föräldrar, äta lunch, titta på mammas nya film hon har låtit göra, en film som är en kopiering utav alla gamla super 8 filmer som min mormor hade filmat. Ganska kul att se sin mamma bada eller ta emot paket från tomten.

Sedan äta, Couscous, inget ovanligt för världsvana mig. Men en helt ny erövring för mina föräldrar som annars helst inte äter annat än potatis, visst makaroner kan gå bra. Ris om det måste. Typ. Dom tyckte att denna upplevelse va ganska smärt fri och kan tänka sig att äta det igen.

Sedan åka till min syster, via ikea i kållered. fast dom skulle inte handla nått. I alla fall eventuellt inte handla nått. Dom gick där ifrån med en ny lampa, och jag gick där ifrån med nya ljus både glödlampor, doftljus och stearinljus, ljus i alla dess former. Och framför allt nya rödvinsglas. Mycket bra.

Sedan anlända till syster. I dörren möts man utav den bedårande minsta syster dotter i för nattlinne, hon tyckte att det va bra så. hon ville ha det. Hon är underbar, låt henne alltid vara lika charmig, men jag tvivlar inte. För hennes två år äldre syster minst lika underskön, (hmm...inget bra ord.) och minst lika charmig. Det är lika kul när man kommer dit, för min svåger, min systers man är mycket händig, som en hel karl. han renoverar deras hus, alltid lika kul att se det förändras, lite som fin fem fel. Och min syster som blivit erbjuden ett nytt jobb (förstod inte riktigt vad) men det blir säkert jätte bra. Jag är lika stolt för det. Efter en trevlig fika var det hemgång. Hmm.. vet inte vart jag vill komma med detta! Bästa jag avslutar innan jag svamlar vidare i vanlig ordning.

Bra böcker

Jag håller på att läsa ut en bok som heter the last templer. Och som titeln antyder är det en engelsk bok. (jag läser väldigt många engelska böcker.) Den börjar med att fyra stycken tempelriddare stomar the Metropolitan museum i New york, och sedan går det bara utför i handlingen det mer och mer spännade. nu har jag bara ca 40 sidor kvar och det är väldigt spännade kan inte sluta läsa. Men nu när jag väl läst ut den, vad ska jag då ta mig till?

Jag har förvisso köpt fyra nya böcker, två utav dom är lite mer fakta böcker. (the diffinity of bodylanguage och myternas historia) Och de andra två är mer deckar/thriller, spänning med andra ord. (den oskyldige av Harlen coben och holyblood holy grail) Den oskyldige är en bok som egentligen till hör en serieböcker fast ändå inte. Denna författare skriver vädligt spännade böcker som allt som oftast handlar om att någon har en mörk hemlighet som uppdagas eller någon som försvinner under mystiska omständigheter. Så de böckerna rekomenderar jag varmt. Den andra är en bok lite utav samma tema som den jag läser nu. Holy boold holy grail orsakade tydligen ramaskri på 80-talet då författaren berättade om att jesus va gift. (låter det bekant? Frågan är ju om da vinci koden är ett plagiat.) hur som helst vad ska jag läsa här näst? jag vill gärna läsa allt på samma gång, men det går ju inte. vill jag lära mig mer om kroppspråket eller var myter kommer ifrån? eller ska jag läsa en bok som orsakade ramaskri eller en som är (med risk för att låta som Peter Harrysson) oooooliiiiidligt spännade? Tja valet är helt upp till mig. 

Andra böcker jag kan rekomendera är de som är skriva utav Harlen Coben eller Karin Alvtegen.

Ingen klarar sig utan mig

Ibland är det skönt att känna sig behövd, men det behöver kanske inte gå till överdrift. Jag menar min avdelning på jobbet höll på att gå under bara för att jag ska gå på toaletten. Jag hör från andra avdelningar  att dom har letat efter mig över allt. Bar för att jag går på toaletten jag är borta max 5 minuter och det krisar sig redan. sedan kanske man ska tillägga att jag var den enda som va från ordinarie personal och så va de 2,5 extra. Och det är klart att dom är helt novisa och står villrådiga när det kommer avancerade frågor. Men som sagt det är skönt att känna sig behövd även då om det kanske inte va så konstigt att jag var behövs och efter längtad. Man försöker ju se det possitiva under varje dag. Det är de lilla som gör det stora.

Och med det yrket jag har, (jag arbetar på en telefonavdelning i ett större nyöppnat elektronikvarehus. Utan att avslöja att för mycket.) Är det ju självklart att man får se nya modeller utav telefoner och andra nya produkter. och nu har det kommit 2 st nya mobiler (sonyericsson w880 & k550) som får mig att känna ett visst vill-ha begär. Och alltid är det så att när man köpt en ny telefon eller annan produkt så kommer det ju självklart en snyggare och bättre. Så nu vill jag ha en ny mobil. För min börjar bli gammal. (har redan hunnit ha den i ett halvår.) men sedan vet jag att Apple kommer att släppa en annan telefon i december som gör att det rycker ännumer i den där vill-ha tarmen. Så nu står jag villrådig med vad jag vill, för som det är just nu vill jag hellre ha en ny dator. Men en liten telefon slinker alltid ner det med. Det är som med ett glas gott rödvin "oj, redan tomt, bäst att fylla på!".

Snö Kaos och ögon problem

Är det inte konstigt att så fort det kommer lite snö blir hela Göteborg lamslaget. Nu har det iof inte kommit lite snö utan en hel del. efter att ha kämpat sig fram till busshållplatsen och fått vänta i kylan, så kommer äntligen bussen. Efter ha spenderat 45 minuter på den och det ska tilläggas att det va 5 min gång väg från min lägenhet så får vi äntligen upp farten bara för att busschauffören sedan meddelar att den inte går längre. Inte nog med att det snöade utanför, det snöade även lite lokat inne i bussen. En så kallad inomhus snöstorm, vilket skapade en trevlig stämmning.

Som om det inte skulle räcka med mina problem med att ta mig till jobbet, så börjar mina ögon att bråka med mig. Troligen är det ögoninflamation som har drabbat dom, eller är det mig dom drabbat? Och det är inte min hypokondriska ådra som pulserar. Det rinner och irreretar jag ser ut som en gammal knarkare. Röda och svullna ögon. Jag villa ta en sked och bända ut ögonen för att sedan spola med vatten bakom dom. Men så klart att någon promt skulle hindra mig.

finns det inget gammal husmors knep, typ som att lägg ögonen i blöt under natten eller nått i den stilen.

Jaja jag får väl sova på saken eller nått och hoppas att det bara va en dröm att den hemska snön försvinner och att mina ögon mår bättre. Men troligen kommer det inte att inträffa.

Fettisdag.

Fet tisdag eller Fettis dag? Det är en stora frågan. I mångt och mycket är det det senare. Fick lära mig idag att en semla är hela 23 points hos viktväktarna, ska tillägga att bara får intaga 24 points. Inte för att jag har gått på viktväktarna eller skulle behöva. Klart nått kilo skulle man ju gärna gå ner men så är det väl alltid. 

När jag var yngre kunde jag äta semlor från det att dom började tillverkas den 26 december till det att dom slutade göras i slutet av juni. Det blev minst ett par i veckan. Åtminstånde en i veckan. Nu förtiden blir jag lite äcklad av att trycka i mig en hel semla själv. Jag har kanske ätit max 3-4 semlor i år inkluderar den jag åt idag. Bör kanske också tilläggas att jag är inte tjock för att jag åt många semlor i min ungdom.

För att övergå från något till något helt annat. Jag var hos min optiker idag. Jag har varit dom trogna i ca 1000 år. Jo, jag vet att min tidsuppfattningen är, låt oss säga lite skev. Men det är jag med så det jämnar ut sig. Sen att jag känner mig gammal gör ju inte saken bättre. (även då om jag inte är det.) I alla fall. Min syn hade försämrats vilket inte va något jag var direkt förvånad över efter som jag ser suddigare. Kanske lika bra det och slippa se massa fula människor. usch så jag säger. Vart jag ville komma med det var att jag blev kallad pojke vilket gjorde mig lycklig hela dagen. Speciellt efter att varit kund där i 1000 år. Det va den kära optiker assistenten som kallade mig det. Hon har hjäpt hela min familj så man kan verkligen säga att hon känner mig.

Något som jag är väldigt bra på det är att prata mycket om inget. Jag kan prata så att öronen blöder i det här fallet skriva så att ögonen blöder. Därför kommer jag att sätta punkt för i dag. God kväll.

Ett inlägg

En blogg är som en dagbok utan lås. Alla kan läsa den. Detta är alltså mitt tappra försök att låta andra ta del utav mina tankar och äventyr. Jag vet inte om jag ska säga att det var min syster yster som inspirerade mig att börja skriva eller om det var för att hon gör det måste jag också göra det. Kan hon kan jag. Tack kära syster för du lurade mig att börja skriva. Detta är troligen något som jag kommer att tycka är roligt i cirka 5 minuter sedan kommer jag tröttna på detta som jag gjort med alla mina andra tidigare projekt.

Lika bra att få det överstökat och publicera min första tanke.