Resplaner

Nu har jag betalat min resa till Alanya. Det ska bli så roligt jag längtar. Några i min bekantskapskrets har berättat om hur kul man kan ha i Alanya, och det får mig bara att längta mer. Den 9/6 så bär det i väg till Turkiet.

Släpp inte Tv:n

Både igår och idag så har jag hjäpt till med att byta en massa tv-apparater runt om i butiken. Jag har klättrat upp och ner på stegar med 32" samsung lcd-tv. dom väger lite grann och speciellt efter att ha lyft ner och upp ett 20 tal säkert fler. Och till sist i går efter middag gav vi oss på 40" som hängde ovanför ingången och kassorna. Dom väger allt lite grann och särskilt när man står högt upp på en stege eller i en sky-lift. och skruvar och håller hårt i tv:n och fasar för att tappa den. Men jag fick som tur  va hjäp med några andra kollegor.

Och idag gav vi på oss att ta ner 40" som hängde ovanför min avdelning. Vilket heller inte är så lätt för där cirkulerar kunderna och det hänger 8st i taket och det är inte lätt att skruva. Men till slut löste sig det med. Så nu är nästan alla tv skärmar utbytta. Och nu har jag träningsvärk i mina armar.

Lägesrapport

Nu är det på tiden för en liten uppdatering i min vikt ner gång. Jag har gått ner 4kg på loppet utav hmm, låt mig tänka. En och en halv vecka. Det är lite så att jag förtjänar en klapp på axel. Mitt framgångsrecept är att jag tar 45min promenad ett par ggr i veckan. och att jag äter sunt, jag har fått tycke för quorn. Som är en produkt gjord utav en typ utav svamp. (och tänk, jag gillade inte svamp när jag va liten) Quorn är en väldigt intressant produkt, för den kommer i många olika former, bitar, filéer, färs, strimlor och mer därtill. Man kan få den att smaka fågel fisk eller mitt emellan. sojafärs eller quornfärs smakar och ser precis ut som köttfärs. Och filéerna ser ut som kycklingfiléer. Samma konsistens. Och det är smalt och nyttigt. I korta drag är mitt receptför viktnergång att gå minst 45min ett par ggr/vecka, äta fettsnålt, sluta med godis, läsk samt annat onödigt socker. Ät regelbundet och mycket frukt. Så ska ni se att kilorna börjar rasa.

Och som ett sista tillägg, detta riktar sig till min syster. Ja, jag ska resa till Alanya jag åker den 9 Juni och kommer hem den 16 juni. Min bästa vän sa att han väldigt gärna ville resa på Charter med mig. Och det hade jag inget misstycke för. Så vi ska till Turkland och ha kul i en vecka och leva som kungar, eller det är det jag inbillar mig i alla fall.

Nedräkningen kan börja

Idag har jag varit ledig och haft det sönt med några vänner. Jag gick upptidigtocg tog en långpromenad och sedan ett snabbt besök hos min optiker. Där efter lunch med några vänner, var av en fyllde år. Han blev för visso 24 men han va väldigt nöjd med att bli äldre, medans somliga mig själv inkluderad så blir vi inte lika lyckliga på tanken att bli äldre.

Är det inte härligt när dom städar ut Göteborgs fontäner och startar upp dom, då kan man verkligen känna att det är vår i luften. Det spelar ingen roll om träden börjar slå ut (även då om det är skönt) och fåglarna kvittrar febrilt. Enligt min mening är det när fontänerna är i gång och gatorna ny sopade det är då våren verkligen är här.

Nu har vi även bokat våran semester, och och två andra mycket goda vänner ska åka en vecka till Alanya i Turkiet. Det ska bli så kul, och resan blev inte så blodigt dyr än då. 5900 inklusive, flyg, 4-stjärnigt hotel, frukostbuffe, lunchbuffe, middagsbuffe samt mellanmål, dryck, både alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga. Det ända som kommer att kosta mig är shopping och de drinkar vi driker om vi går ut någon kväll. Jag har redan nu resfeber.

Mamma, oroa dig inte allt kommer att gå bra. Jag är ju vuxen nu mera hur ogärna du än vill att jag ska vara det.

Jag har stulit

Mamma bli inte förskräckt nu. Men jag har stulit. Kanske inget utav värde. Men det är nästan lite som att plagiera. Jag stal denna från min syster, som faktiskt i sin tur hade stulit denna ifrån Emmalexa .

1. pocket/Jag har en blandning utav inbunda och pocket varianter. Men jag föredrar första upplagan utav inbunden.
2. /Tunna eller tjocka? Vad är det? Förr eller senare tar boken slut och det är lika tråkigt varje gång.3. originalspråk Jag läser gärna på originalspråk. Det är inte så avancerat som det låter. Jag läser väldigt mycket engelska böcker. Men det hade varit kul att läsa la vita nouva på originalspråk dvs. italienska.4. Allt för ofta blir det utlänskt. Har inte hittat någon svensk än som jag gillat.5. /Lagerlöf Lagerlöf är ju en klassiker. Och Lindgren lika så. Men Jag ska erkänna att jag inte läst någon itav dom sedan jag va ung. Eller i alla fall yngre.6. soffan/Jag läser där jag får en chans. På bussen, på toaletten, i sängen, i soffan, i solen. Varsom funkar.7.-När som helst det passar mitt hektiska schema.8. Deckare/thriller. Men jag ska erkänna. Mamma håll i dig. Jag har faktist läst en utav min mammas mysrysare något något kärleksdrama jag hittade på toaletten.9. fakta/fiktionJag läser gärna både ock. Just nu är det Holy blood holy grail. Som handlar om tempel riddarna.10. lära/- Både ock.11. framsida/baksida Framsidan.  Det är ju det fösta man ser, näst efter titeln.
12. låna/ Jag köper gärna mina böcker.13. /Jag läser, vet inte när jag ska hinna lyssna.14. /Helt ointressant om inte författaren har lyckats frånga miitt intresse dom 10 första kapitelna så slutar jag läsa vilket sällan är fallet.
15. en åt gången/Jag går gärna in för en om boken är intressant. Men jag kan läsa ett par stycken åt gången.

En sugen fredag

Idag har jag varit så grymt sugen på godis. Jag får inte äta godis. Inte om jag ska gå ner i vikt. Men jag vill ha godis.
Och inte hade dom en räksallad på ICA heller. Men godis hade dom i mängder, jag får inte äta godis. Så vad känar det då till för nytta? Men jag vill ha godis. Jag har t.o.m. en kollega på jobbet som agerar mitt samvete. Och han är där jag är. Eller i alla fall ibland. Men jag ska inte äta godis. För jag får inte äta godis. Jag vill ha godis.


En torsdag

En dag som alla andra kan tänkas. Eller det tänkte i alla fall jag när jag satt på busshållplatsen vid halv 8 i morse. Men när man sitter där i all sin ro och varvar mellan att läsa morgon tidningen och se så att inte bussen kommer (må gud förbjuda) i tid för en gång skull. Vad får man se om det inte va bussen. Så va det i alla fall Leif "Loket" olsson som kom körandes i sin nytvättade svarta honda civic. Vilken start på dagen, jag som bara trodde han körde volvo, men ack vad jag bedrog mig. Bussen kommer bara så där lite lagom sent.
Min bussresa till mitt jobb ska enligt tidtabellen (som man heller aldrig tycks kunna lita på) ta 35min. Men det har nog aldrig hänt. Jag tror att västtrafik ibland är lite väl optimistiska när dom gör dessa tabeller.

Dagen förflyter sakta på jobbet även då om jag började lite tidigare så fick jag sluta lite tidigare. Vilket jag va väldigt glad för. Så efter jobbet tog jag mig hem till min bästa vänsom håller på att renoverar sin lägenhet. Jag va bara tvungen att stilla min nyfikenhet och se vilka framsteg som han skridit fram. Inte mycket men lite grann. Han höll som bäst på att skrapa bort ett par lager av kalkfärg och målafärg från sin stucka tur när jag klampar in genom dörren. En snabb kaffe där och sedan till gymmet och vara hurtig. Jag kände mig tvungen att träna lite extra för den glass jag ånjöt i solen men några kollegor.

Nu inväntar jag CSI Miami. Men det är efter snack på hocky. Inte ens den kan hålla tiden.

Skärtorsdag

Vad är skärtorsdag? När jag va liten trodde jag att det hade men färgen att göra. Men jag kunde inte riktigt få i hop det ändå. Eller ska man kanske Skära nått? Typ kyckling eller ägg. Eller när man är ute och åker båt och åker vid ett skär. Men i grund och botten är det ju säkert något religöst som spökar. Jag tycker att denna påsk faktiskt kom som en överraskning. Den bara dök upp liksom. Men men, det är inte mycket att göra. Har gjort lite sista minuten planer. Så på ördag blir det middag med vänner. Mycket trevligt.

Idag gick jag faktiskt upp extra tidigt bara för att ta en promenad. Det va jätte skönt. Inte för att det va så mycket sol på morgonen. Men det va skönt ändå, fick gå och filosofera lite för mig själv. Det var vad jag behövde. Sedan skulle jag gå och hämta ett paket på posten, men det visade sig vara lite väl stor för att jag skulle kunna släpa med mig det till mina föräldrar. Paketet kom från en utav våra leverantörer/säljare på jobbet. Han sa att han skulle skicka en liten överraskning, och jag trodde att det skulle vara ett påskägg eller nått. i den stilen. Men det visade sig vara en resväska. I paketet låg också 6st biobiljetter. Så galet.

Nu väntar maten på mig.


Tagit första steget

Som jag har skrivit tidigare har en kompis startat en liten tävling oss emellan om den som går ner mest i vikt ska ge den andra 100kr/nergånget kg. Jag har idag tagit första steget, jag klev upp tidigare, jag har ätit nyttigare och i stället för att små äta godis på jobbet idag har jag ätit mandlar. Nu ska jag bara göra detta till en vana, men jag har mina kollgors stöd för detta projekt och dom har fårståelse att jag kan bli lite små grinig.

Ett vad

En nära vän till mig efterlyste en liten tävling oss emellan. vi ska se vem som kan gå ner mest i vikt på 10 veckor. SÅ att vi är snygga till det att vi åker på våran semster. Vi ska ge varandra 100kr per tappat kilo. Så vi får se om det är en morot som kan fungera. Vi måste bara se till att vi skaffar oss en opartisk dommare och en tillförlitlig våg, så önska mig lycka till. Jag siktar på att gå ner 10kg, men det är kanske en drömsumma, jag skulle i alla fall behöva tappa sisådär 6-7kg. Jag ska hålla bloggen uppdaterad angående mina framsteg.


En skön dag i vår solen

Jag har haft en jätte mysig söndag. Jag har spenderat dagen med en utav mina bästa vänner och tre andra vänner. Vi spenerade dagen på en lekplats alldeles vid skansen krona i solen medans vi tittade på när två av mina vänners barn lekte och skojade. Där efter tog vi en liten promenad och satte oss och fikade för första gången i år på en uteservering. Varpå vi sedan tog en långpromenad genom linne och runt i slottskogen. Sedan åkte vi rutschkana, ska ju tillägga att barnen hade gått vid det här laget, så vi va tre vuxna som åkte, det va verkligen jätte kul. Det va skönt att få vara lite barnslig. Speciellt efter att en utav mina vänner hade upptäck att jag hade börjat få grått hår. Vilket jag hävdar högljödt att det är blonda hår och inte gråa! Men det va kul att åka rutschkana.


image1

Jag lyckades även fånga en bild på mig i vårsolen. Nyrakad och allt.